ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «BACHAUER-JUNIOR ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΤο Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer προκηρύσσει διαγωνισμό για την χορήγηση υποτροφιών στο πλαίσιο του προγράμματος “Bachauer Junior” που απευθύνεται σε νέους μουσικούς (σπουδαστές όλων των οργάνων) της περιφερείας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι και να είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών της Ελλάδος εκτός Αθηνών, ηλικίας μέχρι 19 ετών.
Οι επιτυχόντες θα υποστηριχθούν τόσο οικονομικά όσο και εκπαιδευτικά – συμβουλευτικά. Ειδικότερα, στον κάθε επιτυχόντα θα προσφερθεί Α) το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ (1.000 Εuros) προκειμένου να καλύψει για ένα (1) εκπαιδευτικό έτος τα δίδακτρα του ειδικού οργάνου που μελετά στο Ωδείο και Β) πρόσκληση για εμφάνιση σε επίσημη συναυλία του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer που θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Αθήνας, τον Δεκέμβριο του 2011.
Ο υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε μία (1) από τις ακόλουθες ημερομηνίες των ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα και την Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν με ακροατήριο Α) στην Πάτρα, το Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα 12.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Μαιζώνος 5 και Β) στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 11.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 Καλαμαριά, υπεύθυνος φορέας, Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς).

 

Η Εξεταστική Επιτροπή του Διαγωνισμού όρισε την ακόλουθη εξεταστέα ύλη:

Για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄- Σπουδαστές ηλικίας έως δεκατεσσάρων (14) ετών:
Πρόγραμμα συνολικής διάρκειας έως δέκα (10) λεπτών

Για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄- Σπουδαστές ηλικίας δεκαπέντε (15) ετών έως και δεκαεννέα (19) ετών:
Πρόγραμμα που η συνολική του διάρκεια να μην υπερβαίνει τα είκοσι (20) λεπτά και να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο (2) έργα διαφορετικών εποχών.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους μαζί με βιογραφικό, πρόσφατη φωτογραφία και πιστοποιητικό γεννήσεως Δήμου ή Κοινότητας, στην ακόλουθη Διεύθυνση «Για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Bachauer Junior, υπ’ όψιν κ. Λέττης Παππά, Δεσπεραί 3, 54621, Θεσσαλονίκη». Οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων είναι οι ακόλουθες: μέχρι και την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011 για τους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις ακροάσεις των Πατρών και μέχρι την Τετάρτη 23 Μαρτίου για τους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις ακροάσεις της Θεσσαλονίκης.
Η υποτροφία είναι διάρκειας ενός (1) εκπαιδευτικού έτους.
Οι αποφάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής είναι ανέκκλητες.
Σε περίπτωση ανάγκης η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να συνεχίσει την εξέταση των υποψηφίων χωρίς ακροατήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Λέττη Παππά, στο τηλέφωνο 6932880839.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας

Η Αντιπρόεδρος Θέκλα Μαρινίδη