ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «BACHAUER-JUNIOR ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣbachauer-port

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς – Τμήμα Πολιτισμού  προκηρύσσει διαγωνισμό για την χορήγηση υποτροφιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Bachauer Junior» που απευθύνεται σε νέους μουσικούς (σπουδαστές όλων των οργάνων) της περιφερείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι και να είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών της Ελλάδος εκτός Αθηνών, ηλικίας μέχρι 19 ετών.

Στους επιτυχόντες θα απονεμηθούν βραβεία το είδος των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς και πάντως μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση  στον κάθε επιτυχόντα θα προσφερθεί πρόσκληση για εμφάνιση σε επίσημη συναυλία του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Δήμου Καλαμαριάς που θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 20 Μαΐου ώρα 14:00 (προκριματικοί) και το Σάββατο 21 Μαΐου ώρα 10:00  (τελικοί) στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» Μεταμορφώσεως 9 Καλαμαριά. Οι συμμετέχοντες στα έγχορδα και πνευστά θα πρέπει να έχουν τον δικό τους συνοδό στο πιάνο ή μπορούν να συμμετέχουν και χωρίς συνοδεία.

Η Εξεταστική Επιτροπή του Διαγωνισμού όρισε την ακόλουθη εξεταστέα ύλη:
Για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄– Σπουδαστές ηλικίας έως δεκατεσσάρων (14) ετών: Πρόγραμμα συνολικής διάρκειας έως δέκα (10) λεπτών
Για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄– Σπουδαστές ηλικίας δεκαπέντε (15) ετών έως και δεκαεννέα (19) ετών: Πρόγραμμα που η συνολική του διάρκεια να μην υπερβαίνει τα είκοσι (20) λεπτά και να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο (2) έργα διαφορετικών εποχών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους μαζί με βιογραφικό, πρόσφατη φωτογραφία και πιστοποιητικό γεννήσεως Δήμου ή Κοινότητας, στην ακόλουθη Διεύθυνση: Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς, Κομνηνών 60 με την ένδειξη «Για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Bachauer Junior» ή ηλεκτρονικά στο email politismos@kalamaria.gr. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι 15 Μαΐου 2016.

Οι αποφάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής είναι ανέκκλητες.

Σε περίπτωση ανάγκης η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να συνεχίσει την εξέταση των υποψηφίων χωρίς ακροατήριο.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ματαιώσουν μέρος ή το σύνολο του διαγωνισμού εφόσον ο αριθμός των συμμετοχών δεν είναι ικανοποιητικός.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, κυρία Παγώνη Μαρία τηλέφωνο 2313314570.
Στο Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer, κα Λέττη Παππά, στο τηλέφωνο 6932880839